Meet our team! Vandaag bijt Angelique van de Schraaf het spits af. Angelique werkt nu 3,5 jaar bij B-invented als constructeur en heeft veel ambitie om hoofdconstructeur te worden.

Is constructeur altijd al jouw droombaan geweest?

Je hoort vaak dat mensen als kind met lego spelen en er dan achter komen dat ze iets in de bouw willen gaan doen. Dat had ik niet, ik ben echt op zoek gegaan naar wat ik wilde in de tijd dat ik een studie moest kiezen. In deze periode kwam ik er achter dat HBO Bouwkunde goed bij mij past. In de opleiding werd in het begin veel aandacht aan architectuur besteedt, maar dit vond ik geen leuk vak. De tweede periode bestond uit bouwfysica wat mij niet echt lag. Hierdoor begon ik te twijfelen of ik wel de juiste keuze had gemaakt. De derde periode bestond uit het vak constructie en toen wist ik het: dit past perfect bij mij! Dit omdat constructie heel overzichtelijk is, je maakt een sommetje en zo is het. Je kunt jezelf niet achter antwoorden verschuilen. Het klopt of het klopt niet en dat vind ik een fijne manier van werken.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Op dit moment ben ik naast constructeur ook project- en procesbegeleider. Dit zorgt ervoor dat ik constant uitgedaagd blijf binnen mijn vak. Daarbij is geen dag hetzelfde, ieder gebouw lijkt misschien hetzelfde maar ze verschillen allemaal van elkaar. Binnen B-invented wordt veel aan specialistische engineering gedaan, dit zorgt ervoor dat je het proces kunt optimaliseren. Ik vind het niet leuk om twintig keer dezelfde berekening te maken, dan automatiseer ik dat liever.

Hoe ben je bij B-invented terecht gekomen?

Dat komt door meneer Moonen, docent van de TU/e. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van de B-smart funderingsmethode. In een van zijn colleges kwam deze methode aan bod en dit sprak mij direct aan. Toen ik afstudeerde was er een vacature voor constructeur en ben ik aangenomen.

Wat trekt je aan om bij B-invented te werken?

Het feit dat B-invented zeer duurzaam te werk gaat spreekt me erg aan. Dit komt onder andere doordat de B-smart balk een duurzame oplossing is.

Hoe omschrijf je de sfeer binnen B-invented?

We hebben jonge medewerkersโ€ฆ. Of jong van geest! Maar we zijn vooral erg innovatief en we blijven onszelf altijd verbeteren.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Over vijf jaar zie ik mijzelf als hoofdconstructeur, of eigenlijk al wel eerder dan over vijf jaar.

Wat weten wij niet over jou?

Vroeger wilde ik altijd straaljagerpiloot worden!