Je hebt altijd een keuze in de bouw | Interview Henkjan Gilbers CEO van NGCM

๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜„ ๐—›๐—ฒ๐—ป๐—ธ๐—ท๐—ฎ๐—ป ๐—š๐—ถ๐—น๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—–๐—˜๐—ข ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ก๐—š๐—–๐— 

๐—ฃ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒย 
We gaan op bezoek bij NGCM om met Henkjan Gilbers, CEO van NGCM, te spreken over zijn passie voor optimalisatie in de bouw en hoe zijn bedrijf hier een bijdrage aan levert. De routeplanner leidt ons door Noord-Brabant naar een industrieterrein in Nieuwkuijk. Hier is NGCM gevestigd sinds 2016.ย  Aangekomen staat Henkjan met een big smile klaar om verder in gesprek te gaan en ons te laten zien wat zij precies doen.

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ผ๐˜ƒ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ผ๐—ฝ๐˜๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป?
Al heel mijn leven ben ik werkzaam in de betonwereld en altijd bezig geweest met innovatie. Zo ben ik eigenaar geweest van een Prefab bouwbedrijf. Toen dit tijdens de crisis op een laag pitje kwam te staan ben ik in contact geraakt met een vriend van de TU. Hij vertelde me over een manier van beton nabehandelen die anders was dan anderen. Ik was meteen om!

โ€˜โ€™Van prefab fabriek eigenaar naar een innovatieve betonverbeteraar.โ€™โ€™

๐——๐—ฒ๐—ป๐—ธ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐˜„๐—ฒ ๐—ผ๐—ผ๐—ถ๐˜ ๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ผ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„?
Eerlijk gezegd denk ik die dag zelf niet mee te maken. Beton is nog steeds een van de grootste materialen voor de bouwsector. Hier is nog geen alternatief voor gevonden. Er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe innovaties zoals Bio Bound beton en olifantsgras beton, en er zal vast nog veel tijd overheen gaan voordat er een goed materiaal op de markt komt dat dezelfde eigenschappen heeft als beton.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐˜‡๐—ผ๐˜‚ ๐—ท๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜€๐˜?
Een schonere wereld voor de toekomst van onze kinderen. Dan komt aardolie direct in mij op, als we hier nu eens wat minder gebruik van maken, dat zou al een goede vooruitgang zijn. Ook producten die van aardolie gemaakt worden. Ik maak graag een bruggetje naar wat we bij NGCM doen; we gebruiken geen aardolie maar alleen natuurlijke grondstoffen die niet schadelijk zijn voor de wereld om ons heen.

โ€˜โ€™Clichรฉ maar waar, ik wil een schonere wereld voor onze kinderenโ€™โ€™

๐—œ๐—ป๐—ป๐—ผ๐˜ƒ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ผ๐—ป๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„, ๐—ต๐—ผ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป?
In samenwerking met de TU Delft heeft NGCM een aantal producten ontwikkelt om betonconstructies na te behandelen.ย  De producten van NGCM zijn volledig milieuvriendelijk. De bestanddelen worden veelal direct uit de natuur gehaald. Fossiele grondstoffen zijn kostbaar, naar mijn mening zijn er efficiรซntere middelen om mee te werken.

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ ๐˜€๐—น๐˜‚๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ, ๐—ผ๐—ณ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐˜‡๐—ฒ๐—ด๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐˜€๐—น๐˜‚๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ?
Voor de onderbouwconstructie van GAMMA Amstelveen heeft B-smartfundering B.V. de Delft Greenยฎ gebruikt als nabehandeling. Waar is Delft Greenยฎ van gemaakt en hoe werkt het precies? Met veel passie vertelt Henkjan dat Delft Greenยฎ gemaakt is van pure, natuurlijke bestanddelen. De producten zijn samengesteld uit ingrediรซnten als klei, alginaat [zeewierextract] en water. Dit zijn stuk voor stuk goedgekeurde hulpstoffen uit de voedingsindustrie.

โ€˜โ€™Je kunt onze nabehandeling gewoon drinkenโ€™โ€™

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ผ๐—ป?
Een product gebruiken om na te behandelen is รฉรฉn ding, het toepassen op de juiste wijze is essentieel voor de kwaliteit en voor het uiteindelijke resultaat. Je waarborgt de kwaliteit van de nabehandeling als je de manier van toepassen goed opvolgt. In de bouw wordt er nog wel eens gesjoemeld worden met de hoeveelheid nabehandelingsproduct per m2, dit kan voor de nodige problemen achteraf zorgen, denk aan scheuren, geen harde ondergrond en stofvorming.

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ธ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ป๐—ฎ๐—ฏ๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด?
Er zijn twee aspecten van belang bij het borgen van de kwaliteit.

๐Ÿญ. ๐—๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐Ÿฎ
De nabehandelingsproducten komen in afgesloten, gesealde jerrycans binnen. Na behandeling worden deze weer opgehaald. Zo kunnen we een kwaliteitscontrole doen om te kijken of de juiste hoeveelheid is gebruikt.

๐Ÿฎ. ๐——๐—ฒ ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ป๐—ฎ๐—ฏ๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด
De manier hoe het product wordt aangebracht is bepalend voor het resultaat. Je wilt immers een optimale bestuiving op het beton en niet op de omgeving. Waarbij andere bedrijven nog steeds gebruik maken van blazers, gebruiken we bij NGCM een handkar met besproeiing. Dit is minder zwaar voor de bouwvakkers en geluidsstil.

Als de aannemer aan alle verwerkingsvoorschriften en de EN13760 voldoet wordt er een NGCM Quality Control certificaat uitgeschreven.


โ€˜โ€™Kwaliteit van nabehandelen begint bij de juiste toepassingโ€™โ€™

๐Ÿณ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—บ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐˜๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—ป

  1. 100% biodegradeerbaar
  2. Geen enkel risico voor onze bouwhelden
  3. Geen stof door de knetterharde toplaag
  4. Geen craquelรฉ en minder scheuren
  5. Geen vlekken
  6. Vermindert alg-of mos aangroei
  7. Beton gaat tot 60% langer mee

    ”Je hebt altijd een keuze”