Echo

Opdrachtgever: Bam Bouw en Techniek
Plaats: Delft

Op de TU Delft helpt B-smart in opdracht van BAM Bouw en Techniek onderwijsgebouw Echo te realiseren.

Het groeiende aantal studenten in combinatie met de behoefte aan grotere maar ook flexibelere onderwijsruimtes heeft geleid tot de ontwikkeling van een tweede extra onderwijsgebouw: Echo.

Echo is ontworpen om als interfacultair onderwijsgebouw te dienen waarbij er een grote variëteit aan onderwijszalen passend zijn bij de verschillende manieren van onderwijs en studeren.

Dit prachtige onderwijsgebouw telt maar liefst zeven onderwijszalen die grotendeels flexibel indeelbaar zijn. De zeven aparte zalen kunnen samen een grote collegezaal vormen voor 700 plekken. Daarnaast is groepswerk en zelfstudie mogelijk op de ruim 300 studieplekken. De gebruikers van het gebouw kunnen genieten van een divers horeca aanbod.

Echo is het tweede extra onderwijsgebouw op de TU Delft en het gebouw zal uiteindelijk 1700 onderwijsplekken tellen. Omdat het gebouw zoveel ruimte biedt voor studenten, wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid fietsparkeerplekken. Hiervoor wordt dan ook een speciale fietsenkelder onder het gebouw gerealiseerd.

B-smart verzorgt voor dit project de complete fundering, prefab stabiliteitskern, de [fiets]kelder en de sprinklerkelder.

  • Complete fundering
  • Prefab stabiliteitskern
  • [Fiets]kelder
  • Sprinklerkelder